Bachelor's degree in Environmental and Workplace Accident Prevention Techniques (national qualification) (Trento)

Prevention sciences applied to hygiene and food education (2017/2018)

Course code
4S006097
Credits
9

Teaching is organised as follows:
Unit Credits Academic sector Period Academic staff
PROCESSI E TECNOLOGIE ALIMENTARI 2 AGR/15-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY TPALL 1° ANNO 2° Semestre Corrado Rizzi
CHIMICA - FARMACEUTICA APPLICATA ALLA TUTELA DELLA SALUTE 1 CHIM/09-PHARMACEUTICAL AND TECHNOLOGICAL APPLICATIONS OF CHEMISTRY TPALL 1° ANNO 2° Semestre Ines Mancini
TECNICHE DELLA PREVENZIONE NELL'IGIENE DEGLI ALIMENTI 1 MED/50-APPLIED MEDICAL TECHNOLOGY AND METHODOLOGY TPALL 1° ANNO 2° Semestre Paolo Zonzini
MODELLI E METODI DI PREVENZIONE E CONTROLLO PER LA SICUREZZA ALIMENTARE 1 MED/50-APPLIED MEDICAL TECHNOLOGY AND METHODOLOGY TPALL 1° ANNO 2° Semestre Giuseppina Pezzarossi
IGIENE DEGLI ALIMENTI E DELLA NUTRIZIONE 2 MED/42-HYGIENE AND PUBLIC HEALTH TPALL 1° ANNO 2° Semestre Francesco Pizzo
CHIMICA DEGLI ALIMENTI 2 CHIM/10-FOOD CHEMISTRY TPALL 1° ANNO 2° Semestre Gianni Zoccatelli
Reference books
Author Title Publisher Year ISBN Note
Cabras – Martelli; Piccin Editore. “Chimica degli alimenti” Piccin 2004
Arienti G. Le basi molecolari della nutrizione (Edizione 4) Piccin 2015 978-88-299-2698-5
P. Cappelli & V. Vannucchi Principi di chimica degli alimenti Zanichelli 2015
Antonio Scipioni Diego Andreazza Il sistema HACCP Hazard analysis Critical Contro Point (Edizione 4) Hoepli 1997 88-203-2450-4
Patrizia Cappelli e Vanna Vannucchi Principi di chimica degli alimenti Zanichelli 2016 978-88-08-62123-8




© 2002 - 2019  Verona University
Via dell'Artigliere 8, 37129 Verona  |  P. I.V.A. 01541040232  |  C. FISCALE 93009870234
Statistics  |  Credits