Degree in Midwifery

Course Not running, not visible

Human physiology and food science - Scienze tecniche dietetiche applicate

Course code
4S01603
Name of lecturer
not yet allocated
Number of ECTS credits allocated
1
Academic sector
MED/49 - FOOD AND DIETETIC SCIENCES
Language of instruction
Italian
Site
VERONA
Period
1st year 2nd semester lessons dal Mar 1, 2006 al Apr 28, 2006.

To show the organization of the course that includes this module, follow this link * Course organization

Lesson timetable

1st year 2nd semester lessons

Not inserted.

Learning outcomes

Stimolare la riflessione sulla importanza della alimentazione per un buon andamento della gravidanza nonché come prevenzione e cura di molte malattie metaboliche

Syllabus

Valutazione dello stato nutrizionale (bilancio energetico, esami bioumorali, misure antropometriche); gruppi di alimenti; linee guida nutrizionali espresse in 10 punti, fabbisogni e integrazioni aggiuntive durante la gravidanza e allattamento; alimentazione, ipertensione e diabete in gravidanza; dieta e stile di vita utili alla attenuazione dei disturbi più comuni della gravidanza.

Reference books
Author Title Publisher Year ISBN Note
Krause’s Food Nutrition & Diet Therapy  

Assessment methods and criteria

Test a risposta multipla.

Teaching aids

Documents



© 2002 - 2024  Verona University
Via dell'Artigliere 8, 37129 Verona  |  P. I.V.A. 01541040232  |  C. FISCALE 93009870234